maandag 17 juni 2019
25 jarig jubileum 07/09/2019 00:00 81 Days

 

 

 

 

 

 
Kanker is een ziekte die diep ingrijpt in het dagelijkse leven. Als je zelf te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Dat geldt ook als deze ziekte wordt vastgesteld bij familieleden, vrienden of buren. Niet alleen de patiënt krijgt veel te verwerken maar ook gezinsleden, familie, collega’s, vrienden of sportmaatjes. In deze moeilijke situaties beschikt een kankerpatiënt vaak over onvermoede krachten, waarmee de strijd tegen deze ziekte wordt aangegaan. Maar je kunt het niet alleen.

Het Centrum Leven Met Kanker (CLMK) biedt professionele hulp en geeft advies aan hen die zelf de gevolgen van kanker ondervinden en/of aan hun naasten.Door het CLMK wordt zoveel mogelijk zorg op maat geboden. De situatie van iedere kankerpatiënt is immers anders. Het CLMK biedt professionele hulp op het gebied van het psychische, fysieke en sociale gezondheid, inclusief arbeidsgerelateerde zorg.

Voorlichting, training en inzet ervaringsdeskundigen en andere vrijwilligers zijn een belangrijk onderdeel van het centrum. Het CLMK ondersteunt het initiatief van de Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor noodzakelijk onderzoek. Dat doen we via onze kracht: mensen begeleiden, met of zonder kanker, met als eindresultaat de Alpe d’Huez te beklimmen op 2 juni 2016. We bereiden ons als team voor: trainen samen, delen samen en ondersteunen elkaar. Het benodigde geld zamelen we gezamenlijk in voor meer onderzoek en betere behandelingsmogelijkheden. Maar bovenal: we zetten samen een prestatie van formaat neer vanuit een positieve insteek om te leven met de gevolgen van de ziekte kanker. Hoe mooi is dat!

Ons team bestaat uit (ex-) kankerpatiënten of hun naaste familie en/of vrienden. Twee teams van elk 6 deelnemers hebben zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk geld in te zamelen, om vervolgens dit in te zetten via de stichting Alpe D’HuZes in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Totaal ligt ons financieel doel op € 30.000,-, dit is € 2.500,- per deelnemer.

Naast het “gewone” leven weer oppakken, ondergaan van behandelingen, werken aan herstel of leren omgaan met de gevolgen is het een hele opgave voor de (ex) kankerpatiënt om de financiële middelen bij elkaar te krijgen om mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Daarom zijn er een aantal gezonde leden aan het team toegevoegd welke met name de fondsen-werving en acties op zich nemen.

Regelmatig verzorgen wij een benefiet avond ten behoeve van het Centrum leven met Kanker. In onze agenda staan deze data vermeld.

Wijzig taal

Dutch Dutch